درباره ما
جستجو
پیوندها
شبکه های اجتماعی
- فیسبوک
- توئیتر
- گوگل پلاس
- rss
- کسب درآمد راحت از وبلاگ
- همکاری در فروش
- بانک مقاله آماده
- بانک مقاله رشته ادبیات
- درباره امام زمان عج
- آداب و فرهنگ اسلامی ایرانی
- پروژه های دانشجویی آماده
- دانلود گزارش کارآموزی
- طرح های توجیهی,طرح کسب و کار
- ایده های کسب و کار
- چگونه بازاریابی کنیم
- عاشقانه های زیبا
- راه های افزایش فروش
- چگونه تبلیغ موثر داشته باشیم
- جنگل سفید
- بانک پروژه دانشجویی
- مقالات روانشناسی
- ایده های کسب و کار
- بانک احادیث
- مردان ایران
- سازوآواز
- راز خوشبختی
- کاپا
- معرفی عمده فروشی ها
- روش های بازاریابی
- روش های تبلیغات
- ایده های کسب و کار
- درج آگهی رایگان
- سایت تبلیغات اینترنتی
- کسب درآمد از وبلاگ
- انجمن کار
- بانک پاورپوینت دانشجویی
- دنیای مقاله و پروژه
- دانلود فایل های دانشجویی
- دانلود نمونه سوال
- فروشگاه دانلود
- انجمن کار
- طرح توجیهی
- فروش فایل های کمیاب
- دانلود مقاله و پروژه
- دانلود رام رسمی اندروید
- دانلود فلش فارسی
- فایل ترمیم سریال
- فلش desire
- دانلود رام هواوی
- ترمیم سریال
- فایل فلش dimo
- فایل فلش دیمو
- دانلود رام رسمی سامسونگ
- دانلود رام فارسی
- فایل فلش هواوی
- نمونه سوالات
- پایان نامه آماده
- دانلود پایان نامه آماده
- تحقیق دانشجویی
- دانلود پروژه
- تحقیق آماده دانشجویی
- تحقیق آماده دانشجویی
- مدل آماده سالیدورک
- رام فارسی Galaxy
- رام فارسی گلکسی
- تحقیق و مقالات دانشجویی
- آگهی های فروش خودرو
- آگهی های خدمات کامپیوتر
- پزشکان معتبر
- آگهی های فروش کالاها
- آگهی های املاک
- سایت تبلیغات اینترنتی رایگان
پروژه کارآفرینی پرورش گل وگیاه زینتی
دسته بندی | کشاورزی و زراعت |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 848 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 55 |
پروژه کارآفرینی پرورش گل وگیاه زینتی در 55 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست عناوین پرورش گل و گیاه زینتی
فهرست شماره صفحه
پیشگفتار ................................................................................................................. 1
مقدمه ....................................................................................................................... 2
فصل اول : کلیات
الف : تعاریف مفاهیم و اصطلاحات..................................................................... 4
ب: تعریف و تشریح موضوع تحقیق.................................................................... 13
ج : اهداف پروژه.................................................................................................... 14
فصل دوم : جمع آوری مقدماتی اطلاعات ( پیشینه طرح )
تاریخچه تولید و پرورش گل و گیاه در ایران .................................................. 18
فصل سوم : برنامه عملیاتی
الف : تهیه و تبدیل مواد اولیه ............................................................................... 20
ب : خدمات شرکت ................................................................................................. 27
ج : روشهای بازار یابی و تبلیغات ...................................................................... 27
فهرست شماره صفحه
فصل چهارم : نیروی انسانی
کروکی کارگاه ....................................................................................................... 29
چارت تشکیلاتی ..................................................................................................... 30
فصل پنجم : منابع مالی
الف : ضوابط جواز تاسیس و گذفتن مجوز ...................................................... 32
ب : توجیه اقتصادی طرح : ................................................................................... 37
فهرست منابع ......................................................................................................... 52
پیشگفتار
کار آفرینی زمینه های لازم را برای یافتن فرصتها در بازار کار وتولید برای توانایی فردی مورد بررسی قرار می دهد و مجموعه دانش و مهارتهایی را که برای ورود به بازار کار مورد نیاز است و همچنین راهبردهای لازم را برای موفقیت در کسب و کار ارائه می نماید تا پس ازفراغت ازتحصیل چنانچه تمایل داشته باشی به جای استخدام و کار برای دیگران در حد توان مالی و تخصصی به تنهایی یا به کمک دوستان و نزدیکان نسبت به راه اندازی و اداره یک واحد کوچک صنعتی،کشاورزی،خدماتی ویا هنری برای کسب وکارتولیدی اقدام نمایی.سرعت روند تحولات فن اوری واقتصادی درجهان به گونه ای است که حتی راه اندازی و اداره واحدهای تولیدی وخدماتی کوچک نیز نیازمند اطلاعات و دانش است که در این مجموعه سعی شده است این گونه اطلاعات در حد امکان و ضرورت ارائه شود.روحیه و تفکر کار افرینی هم در واحد های بزرگ تولیدی و خدماتی و هم درواحد های کوچک کاربرد فراوان دارد و می تواند خلا قیتها ، نواوریها و موفقیتهای زیادی را به دنبال داشته باشد اما جایگاه اصلی توسعه تفکر کار آفرینی در واحد های کوچک تولیدی و یا خدماتی است.
مقدمـه :
توجه و علاقه انسان ها به گل و نقش گیاهان در زندگی بشر موضوعی کاملا شناخته شده است. گل از دیر باز به عنوان نمادی برای ابراز عشق و محبت و همچنین ابزاری برای ادای احترام شناخته شده است. چنانکه در اوایل قرن بیستم ، بقایای دسته ای از گل های بریده در مقبره فرعون کشف شد که متعلق به هزار سال پیش از میلاد مسیح بود. هر بخش از اندام های مختلف گیاهان زیبایی خاص خود را داراست . به این جهت استفاده از گل های بریده به موازات توجه به انواع گیاهان آپارتمانی دارای رونق فراوان است. همچنین به دلیل افزایش روزافزون شهر نشینی و خصوصا آپارتمان نشینی و دوری هر چه بیشتر افراد از طبیعت ، میل به نگهداری از گیاهان در محیط آپارتمان افزایش بیش از پیشی یافته است. علاوه بر تقاضای بازار داخلی برای انواع گل ها و گیاهان زینتی با در نظر داشتن حجم زیاد تقاضا در عرصه بینالمللی و موقعیت جغرافیایی و اقلیمی مناسب ایران برای کشت انواع گیاهان ، پرورش و صادرات انواع گل و گیاهان زینتی میتواند سهم کشور را در بازار تجارت این محصولات ارتقا بخشیده و موجب عاید شدن درآمد ارزی مناسبی برای اقتصاد کشور گردد. اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی ، ضمن اینکه گامی به سوی افزایش توان تولیــد ( و صادرات ) کشور در بخش محصولات کشاورزی به شمار میرود، میتواند بســــترساز اشتغال به کار نیروهای متخصص ( خصوصا در علوم کشاورزی ) و فاقد تخصص گردد. ضمن اینکه بانوان کارآفرین نیز میتوانند با پیاده سازی این طرح، گامی در جهت توسعه میهن بردارند.
الف : تعاریف مفاهیم و اصطلاحات
بیان مسئله
پرورش گل و گیاهان زینتی
فرضیات موجود
1- میزان تولید گل و گیاهان زینتی ایران در برنامه دوم چه تغییراتی داشته است؟
سطح زیر کشت گلها و گیاهان زینتی ایران از 7/30 میلیون متر مربع در سال 1374 به 1/31 میلیون متر مربع در سال 1378 افزایش یافت. در جریان اجرای برنامه دوم در سال 1377 سطح زیر کشت گلها و گیاهان به حداکثر 6/34 میلیون متر مربع نیز رسید.تولید گل شاخه بریده در برنامه دوم از حدود 3/754 میلیون شاخه به 8/851 میلیون شاخه در سال 1378 افزایش یافت. طی همین دوره، تولید گل شاخه بریده در سال 1377 حداکثر به 7/870 میلیون شاخه نیز رسید.در زمینه گلهای گلدانی نیز میزان تولید در برنامه دوم از 9/47 میلیون گلدان در آغاز برنامه به 3/43 میلیون گلدان در پایان برنامه کاهش داشت، این در حالی بود که سطح تولید آن در سال 1375 حداکثر 3/49 میلیون گلدان بود. در همین حال تولید انواع درخت و درختچه از 6/40 میلیون اصله در سال 1374 به حداکثر 4/86 میلیون اصله در سال 1378 بالغ شد.
2- تولید گلها و گیاهان زینتی ایران در برنامه سوم مطابق با پیشبینی دفتر امور گل و گیاهان زینتی، دارویی و قارچهای خوراکی چقدر افزایش مییابد؟
تولید گلها و گیاهان زینتی در برنامه سوم به طور متوسط حدود 15 درصد افزایش مییابد و به 550 میلیون شاخه گل بریده، 34 میلیون گلدان (گل گلدانی) و 57 میلیون اصله درخت و درختچه خواهد رسید که از طریق افزایش سطح کشت و بهبود عملکرد تحصیل خواهد شد. مذاکره با بخشهای دولتی و خصوصی هلند در خصوص همکاری در زمینه پرورش گلها و گیاهان زینتی صورت گرفته است، اما هنوز آنها به طور مستقیم و محسوس سرمایهگذاری مشترک با ایران در خصوص متحولسازی فناوری گلخانهای انجام ندادهاند
3- آیا در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی تاکنون همکاری یا سرمایهگذاری خارجی جلب و جذب شده است؟
بخش خصوصی در سه سال گذشته نشستها و همایشهای مختلفی با همکاری مقامهای وزارت کشاورزی هلند برگزار کرده و در همین حال متخصصان هلندی بازدیدهایی از ایران داشته و همایشهای مشترکی نیز در اصفهان و خراسان برگزار کرده است.در همین حال گروه ایرانی متشکل از مسؤولان دفتر امور گل و گیاهان زینتی، دارویی و قارچهای خوراکی و نمایندگانی از بخش خصوصی بازدیدهایی از باغهای پرورش گل و گیاهان تزیینی در هلند داشتهاند.گروه هلندی در سفر به تهران در حاشیه برگزاری همایشها، اهمیت گلکاری در ایران را مطرح کردند و از مسؤولان کشور خواستند بخش خصوصی و دولتی همکاری نزدیکی با بخشهای خصوصی و دولتی هلند در خصوص پرورش گل و گیاه داشته باشند.روابط و همکاریهای ایران و هلند در ابعاد دولتی و خصوصی تداوم یافته و سبب شده است که هلندیها نمایندگیهایی در ایران ایجاد کنند که یکی از آنها اکنون در اصفهان در زمینه پرورش گل رز و سایر گلها و گیاهان زینتی فعالیت دارد. برخی شرکتهای ایرانی نیز اکنون در حال مذاکره با هلندیها میباشند.در پی این مذاکرات، مجوزهای لازم برای ورود بذر و اندامهای گیاهی برای بخش خصوصی و شرکتهای ایرانی صادر شده و خواهد شد. بخش عمده این واردات از هلند است. اما هنوز بخشهای دولتی و خصوصی هلند بهطور مستقیم و محسوس سرمایهگذاری مشترک با ایران در خصوص متحولسازی فناوری گلخانهای انجام ندادهاند.چنانچه در زمینه گل و گیاهان زینتی سرمایهگذاری مستقیم انجام شود، این صنعت در ایران رشد چشمگیری خواهد داشت.شرکتهای خارجی هنوز مطمئن نیستند که اگر در ایران سرمایهگذاری کنند، آیا خواهند توانست منافع حاصل از این سرمایهگذاری را از کشور خارج کنند یا خیر.نحوه خروج سرمایه از ایران فعلا برای خارجیان قابل محاسبه و برآورد دقیق نیست، در نتیجه تمایلی به سرمایهگذاری مستقیم در ایران ندارند.آنان معتقدند شرکتهای ایرانی باید فناوری و دانش پرورش و تولید گل و گیاهان را از آنان خریداری کنند تا این صنعت در آینده در ایران متحول شود.
4- آیا تولید گل و گیاه جزو فعالیتهای اقتصادی راهبردی کشور محسوب میشود؟
تصور میکنم دولت به سرمایهگذاری در زمینه تولید و پرورش گل و گیاه آنطور که شاید و باید بها نمیدهد، زیرا این محصولات را جزو محصولات راهبردی نمیداند، در حالی که پرورش برخی از گل و گیاهان زینتی در هر هکتار تا بیش از 300 میلیون ریال سود خالص دارد.
علت آن داشتن تنوع بسیار مناسب آب و هوایی و تفاوت دما در حدود 40 درجه سانتیگراد بین سردترین و گرمترین منطقه کشور، انرژی و نیروی کارگری ارزان قیمت، وجود آفتاب در بیش از 250 روز از سال، آسمان روشن و آفتابی، نزدیکی به بازار مصرف و بالاخره پایین بودن قیمت تمام شده است.چنین مزیتهای اقتصادی فقط برای برخی از محصولات تجملی (لوکس) مانند گل و گیاه وجود دارد، اما تا کنون کمتر به چنین محصولاتی نگاه اقتصادی شده است. ضرورت دارد تغییر بینش در این گونه محصولات صورت گیرد. به نظر من حتی پس از عضویت در سازمان جهانی تجارت (WTO) چنین محصولاتی که توانایی تولید آن در ایران وجود دارد، باید تولید شود و در مقابل آن کالاهای مورد نیاز که تولید آن در ایران صرفه اقتصادی ندارد، وارد گردد.
البته در سالهای اخیر تا حدودی چنین بینشی در ایران جای خود را پیدا کرده اما سرعت گسترش آن بسیار کم است.
5- آیا سرمایهگذاری داخلی روی گل و گیاهان زینتی امیدوارکننده است؟ وزارت جهاد کشاورزی چه تسهیلاتی را در اختیار تولیدکنندگان این محصولات قرار میدهد؟
سرمایهگذاری داخلی روی این محصولات در چند سال اخیر صورت گرفته است. وزارت جهاد کشاورزی نیز در زمینه اعطای تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان، کمکهای زیادی کرده است. برای مزارعی که چند هزار متر و گاهی چند هکتار میباشد، تولیدکنندگان از طریق تبصره 3 و سایر تبصرههای بودجه سالانه به بانکها معرفی میشوند و با دریافت وام ارزانقیمت به تولید میپردازند.
بانک کشاورزی از جمله بانکهای وامدهنده به تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی است.
در زمینه ساخت پایانهها (ترمینالها) و دهکدههای گل صادراتی فعالیتهایی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و نیز دفتر امور گل و گیاهان زینتی، دارویی و قارچهای خوراکی انجام شده است.
مطالعات دهکده گل محلات به پایان رسیده و به مرحله سرمایهگذاری رسیده است. این سیاست با تأمین بودجهای که در سال 1381 صورت خواهد گرفت، در سایر مناطق از جمله مازندران، تهران و دیگر مناطق چون خوزستان، پیاده خواهد شد.مطالعات برای سایر مناطق کشور که استعداد پرورش گل و گیاه را دارند، نیز انجام خواهد گرفت.در ضمن در چند سال اخیر اعتبارات ارزی در اختیار صادرکنندگان و تولیدکنندگان قرار گرفته است تا با وارد کردن اندامهای گیاهی بتوانند محصولات قابل قبول بازارهای خارجی تولید کنند و سپس آن را صادر نمایند.بخش عمده واردات در این زمینه بذر، پیاز گل و سایر اندامهای گل بوده است. پرداخت این وام با دید صادراتگرایی صورت گرفت، اما امروز به دلیل آنکه دولت وام ارزی پرداخت نمیکند، با مجوزهایی که به تولیدکنندگان و صادرکنندگان داده میشود، میتوانند با ارز آزاد نسبت به وارد کردن اندامهای گیاهی اقدام نمایند.
در چند سال اخیر اعتبارات ارزی اندکی در اختیار صادرکنندگان و تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی قرار گرفته است تا با وارد کردن اندامهای گیاهی بتوانند محصولات قابل قبول بازارهای خارجی را تولید کنند.
روش تحقیق
این تحقیق با مراجعه به واحد های پرورش گل و گیاه زینتی و جمع آوری اطلاعاتی از اینترنت و طبق نیاز مردم به این محصول و آشنایی با محصول سئوالاتی از مردم و با بررسی به توجیه اقتصادی این طرح و نتیجه گیری از کار تنظیم و جمع آوری کرده ام .
مشکلات پیش روی و راهکارهای موجود
یکی از مشکلات عمده پیش روی گل و گیاهان زینتی، بازاریابی و صادرات آن است. برخلاف خیلی از کشورها که بازار داخلی پر رونقی دارند و روزانه یک شاخه گل خریداری می کنند، در ایران به ازای هر 15 نفر یک شاخه گل به فروش می رسد.
به همین دلیل عمده بازار گل ایران باید بر روی بازارهای جهانی متمرکز شود، ولی بخش صادرات نیز با مشکلات زیادی رو به روست.بسته بندی، قرنطینه و حمل و نقل از عمده این مشکلات است. به عقیده کارشناسان بسته بندی گل و گیاه در ایران به هیچ وجه قابل رقابت با اروپا نیست. از سوی دیگر گل باید در داخل گلخانه به صورت سالم تولید شود، زیرا اگر گل ویروس دار وارد گلخانه شود، به هیچ وجه نمی توان آن را از بین برد. بنابراین قرنطینه کشور باید نظارت مستمر و مداوم بر سیستم تولید گل داشته باشد.در کنار این مسائل پایین بودن سطح آگاهی های حرفه ای تولید کنندگان و نبود آموزش های لازم،عدم وجود پایانه های صادراتی مناسب گل و گیاه و عدم امکانات لازم برای حمل و نقل هوایی محصولات ، بالا بودن هزینه تولید به دلیل وجود مشکلات ساختاری نسبت به متوسط هزینه تولید جهانی و کشورهای صادر کننده و .. از مهمترین موانع و مشکلات پیش روی این حرفه است.
تاریخچه تولید و پرورش گل وگیاه در ایران
جایگاه گلکاری در ایران
اهمیت تاریخی: قدمت کشت و کار و نگهداری گلها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر میآید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گلها جایگاه خوب و ارزندهای داشتهاند.
اهمیت اقتصادی: شاید قدیمیترین گلخانههای موجود در ایران که در حال حاضر هم فعال هستند قدمتی در حدود 75 – 70 سال دارند. در حقیقت اهمیت اقتصادی این رشته، سابقه طولانی در ایران دارد. زمانی که بسیاری از کشورها نامی در زمینه پرورش گل و گیاه نداشته اند کشور ما با داشتن گلخانههای خوب و قابل قبول در زمان خود وضعیتی مناسب داشته است. کشت و کار پرورش گلهای زینتی در ایران بعنوان یک رشته اقتصادی سابقهای به قدمت احداث گلخانهها ندارد اما از زمانهای گذشته، گلخانهدارها کار تکثیر و پرورش گیاهان را برای سرگرمی، و گذران اوقات فراغت انجام میدادند.
در سالهای اخیر بدلیل نیاز روز افزون بازار و خواست افراد جامعه و بدلیل محدود شدن فضای زندگی مردم این وضعیت کاملاً تغییر کرده است. بطوری که در سالهای اخیر احداث گلخانههای نسبتاً مجهز و کارآمد بمنظور کشت و پرورش و تکثیر گیاهان زینتی و نیز توسعه اقتصادی پیشرفت زیادی داشته است.ایران یکی از خواستگاهها و زادگاههای طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله، سنبل، زنبق، سیکلمه و برخی از درختچهها و تعداد زیادی از درختان میوه بشمار میآید، و در منابع علمی دنیا اسناد و مدارک مربوط به این موضوع موجود است. ولی از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در سطح دنیا ندارد.
الف : تهیه و تبدیل مواد اولیه
روش کاشتن گل :
در هر کشوری کاشتن گل و پرورش آن بنوعی مخصوص صورت می گیرد و هر باغبان یا کارشناس فنی سلیقه مخصوصی بکار می برد .
این تفاوت روشها بستگی به منظور گلکار یا وسایلی را که در اختیار آنهاست دارد .
هیچیک از عوامل مانند انتخاب خاک مناسب موثر در پرورش گل نیست .
ولی همین عامل در مناطق مختلف غالبا متغیر است .
چنانکه انگلیسیها برای گلدانهائیکه در آن به پرورش انواع سرخس می پردازند ، خاکی مخلوط از پوسیده سبزه و چمن و خاک رسی و شنی بکار می برند .
در حالی که بلژیکیها برای همین نبات خاک برگ حاصله از پوسیده برگهای بلوط را مصرف مینمایند .که اولی جزء خاکهای سنگین و دومی از خاکهای سبک است .
گلکاری به دو روش کلی انجام میشود :
یکی در هوای آزاد . و دیگری در گلدان یا ظروف مختلف .
طبیعی ترین و آسان ترین روش گلکاری ، طریقه اولی است .
زیرا نباتاتی که در هوای آزاد کاشته میشوند گلهائی میباشند که بحالت وحشی و صحرائی وجود داشته و بدست بشر به باغات منتقل و تربیت شده اند و مواظبت فراوانی لازم ندارند .
بر عکس نباتاتی که در گلدان یا ظروف دیگر کاشته میشوند ، لازمه پرورش آنها دقت زیاد و شناسائی به احوال و روش نگاهداری آنهاست .
چون محوطه گلدان محدود است و خاکهائی که در گلدان ریخته میشود پس از مدتی بلا اثر میگردد . باید مواظب خاک و نمو ریشه های نبات بود و بموقع لزوم گلدان یا خاک را عوض کرد ولی امروز روش دوم مخصوصا در گلکاری تجارتی متداول تر و مورد عمل تر است .
زیرا برای فروش و نقل و انتقال گلهای کاشته شده در گلدان ، حاضر بوده و خطر از بین رفتن آنهم به مراتب کمتر است .
بعنوان مثال : تهیه و فروش اقسام گل سرخ یا میخک های آمریکایی – نخل ها و غیره .
بین گلکاری تجارتی و آنچه راکه کارشناسان فن بطور خصوصی برای خود انجام می دهند تفاوت فراوانست .
زیرا در گلکاری تجارتی منظور بدست آوردن مقدار زیاد برای عرضه در بازار و ارضاء میل مشتریان است در صورتیکه در گلکاری خصوصی ، خوبی نوع ، زیبائی گل و آنچه مورد توجه و پسند کارشناس است منظور نظر می باشد .
و برای این کار و بدست آوردن گلهای عالی باید از خاکهای سبک که دارای مواد غذایی فراوان است استفاده کرده ضمنا برای پرورش آنها از شاسی یا گلخانه کمک گرفت .
اطلاعات سایت
-
مدیر سایت:ghadimi
-
امروز:
-
آخرین مطالب
-
خرید ساعت مچی
پنج شنبه 103/9/22 -
پاورپوینت های مدیریتی
پنج شنبه 103/9/22 -
بانک پاورپوینت در مورد مدیریت
پنج شنبه 103/9/22 -
مقالات و پاورپوینت های بازاریابی
پنج شنبه 103/9/22 -
بانک مقاله و پاورپوینت در مورد ایمنی
پنج شنبه 103/9/22 -
مبانی نظری و پیشینه تحقیق
پنج شنبه 103/9/22 -
نمونه آماده پیشینه پژوه| چارچوب نظری تحقیق
پنج شنبه 103/9/22 -
همکاری در فروش فایل
پنج شنبه 103/9/22 -
نمونه پیشینه تحقیق فصل دوم پایان نامه
پنج شنبه 103/9/22 -